Uslovi korištenja

Univerzalno ONLINE SHOP (www.univerzalno.com) je u vlasništvu firme Univerzalno d.o.o. Sarajevo. Putem ONLINE SHOPA nudimo usluge pružanja informacija te online naručivanja i kupovine proizvoda. Univerzalno ONLINE SHOP je aktivan 24h dnevno, svaki dan u godini. Pristup online trgovini može biti povremeno onemogućen radi održavanja ili eventualnih tehničkih problema.

Univerzalno.com kao pružatelj usluga pridržava se zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti korisnika, a uslovi korištenja napravljeni su u skladu sa međunarodnim običajima online poslovanja. Uslovi korištenja propisuju pravila za korisnike i odnose se na korištenje ONLINE SHOPA univerzalno.com. Prilikom pristupa na online trgovinu, korisnik treba da pročita uslove korištenja i da ih prihvati, u slučaju ako želi koristiti usluge koje ovdje pružamo.

Cijene navedene na ONLINE SHOP-u izražene su u valuti konvertibilna marka (KM), međunarodne oznake BAM. Cijene su maloprodajne, sa uračunatim PDV-om, a važeća cijena je ona cijena navedena u trenutku primanja narudžbe. Za kartično plaćanje na rate ili druge načine plaćanja, su pune cijene u ovom slučaju (prekrižene cijene) iznad cijene za gotovinsko plaćanje. U slučaju da cijena proizvoda poskupi nakon vaše narudžbe a mi vam ne možemo prodati artikal po staroj cijeni, naše osoblje će vas kontaktirati i obavjestiti o tome.

Plaćanje narudžbe kupac vrši prilikom preuzimanja artikla na adresi naznačenoj u narudžbi. Plaćanje se vrši isključivo u gotovini, kartično plaćanje nije moguće prilikom dostave na kućnu adresu i ostvarivo je jedino prilikom kupovine lično u našim poslovnicama. Univerzalno.com radi dostavu i isporuku ISKLJUČIVO na teritoriji Bosne i Hercegovine. Kupac koji će preuzeti i platiti artikl mora se nalaziti na teritoriji Bosne i Hercegovine. Dostava se vrši putem kurirske službe, to jest brze pošte.

Kako bi vas što bolje informisali o artiklima iz ponude, mi ćemo se potruditi da materijali koje postavljamo na web-stranicu, koji uključuju specifikacije proizvoda, opis proizvoda te slike, budu što tačniji i precizniji. Ali Univerzalno ne odgovara za nenamjerne greške kod opisa proizvoda ili specifikacija, a slike ne moraju nužno predstavljati stvarni izgled proizvoda. Mi ne garantujemo da su podaci na web-stranici 100% tačni, te ne odgovaramo za posljedice nastale zbog netačnosti navedenih podataka ili slika koje ne predstavljaju stvarni izgled proizvoda.

Garancija na proizvod starta na dan prodaje proizvoda i unosi se u garantni list, te ovjerava pečatom.

Za obradu vaše narudžbe potrebni su nam vaši osnovni podaci, kao što su ime i prezime kupca, adresa, e-mail i kontakt broj. Mi ćemo čuvati privatnost podataka kupaca u skladu sa propisima o zaštiti podataka u ovoj branši.